Солошенко, Катерина ІгорівнаЛич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаВолошина, Ірина Миколаївна2024-11-182020Солошенко, К. Бактеріоцини лактобактерій козиного молока / К. Солошенко, І. Лич, І. Волошина // Біотехнологія ХХІ століття : матеріали ХІV Всеукраїнської науково-практичної конференції, 20 травня 2020 р. – Київ : Політехніка, 2020. – С. 78.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45819З козиного молока виділяють штами лактобактерій, що здатні синтезувати бактеріоцини. В козиному молоці наявний штам Lactobacillus fermentum GA715, який є компонентом мікрофлори козиного молока. Цей штам бактеріоциногенний. Він відіграє значну роль у знищенні бактерій псування, таким чином зберігаючи якість молока.Lactobacillus strains capable of synthesizing bacteriocins are isolated from goat's milk. In goat's milk there is a strain of Lactobacillus fermentum GA715, which is a component of the microflora of goat's milk. This strain is bacteriocinogenic. It plays a significant role in killing spoilage bacteria, thus preserving the quality of milk.ukкафедра біотехнології і мікробіологіїбактеріоциникозине молокоLactobacillusbacteriocinsgoat's milkБактеріоцини лактобактерій козиного молокаThesis