Фруктоза – перспективний цукрозамінник в технології діабетичних хлібобулочних виробів - Дробот, Віра Іванівна; Місечко, Наталія Орестівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна; Тесля, Ольга Дмитрівна (My University, 2012)
В матеріалах статті розглянуто можливість використання фруктози у виробництві хлібобулочних виробів для розширення асортименту діабетичних виробів. Встановлено вплив фруктози на перебіг процесу бродіння в тісті, формування його структурно-механічних властивостей та якість готових виробів порівняно з сахарозою. In the article the possibility of use of fructose in the production of bakery products to extend the range of diabetic products. The effect of fructose in the process of fermentation in the dough, the formation of its structural-mechanical properties and quality of finished products as compared with sucrose.
Keywords: хлібобулочні вироби; цукрозамінник; фруктоза; сахароза; діабет; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; bakery; sweetener; fructose; sucrose; diabetes