Левицька, Надія МиколаївнаКоцюбанська, Ольга Олександрівна2021-06-212021-06-212021Левицька, Н. М. Пряничні традиції України в контексті промислового виробництва ХІХ ст. / Н. М. Левицька, О. О. Коцюбанська // Гілея. –2021. – Вип. 161 (№ 3-4). – Ч. 1. – С. 46–49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34575Стаття присвячена розвитку пряничної справи в Україні на переході до промислового виробництва. Висвітлено окремі аспекти історії формування місцевої традиції пряничної справи, проаналізовано статистику пряничних підприємств у контексті загального розвитку кондитерської галузі, обсяги виробництва та продажу, аналіз технічного забезпечення галузі.otherпряничне виробництвостатистикатрадиціїетнографіямідяникиюрашкипромисловістьмануфактуракафедра гуманітарних дисциплінПряничні традиції України в контексті промислового виробництва ХІХ ст.Article