Українець, Анатолій ІвановичПоліщук, Галина ЄвгеніївнаПерцевой, Федір ВсеволодовичГурський, Петро ВасильовичГулак, Олена Володимирівна2014-05-222014-05-222010Патент 55093 UA, МПК А23G 9/04 (2009) Склад морозива ароматичного або льоду / Українець А. І., Поліщук Г. Є., Гулак О. В., Перцевий Ф. В., Гурський П. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № u 201004794 ; заявл. 21.04.2010 ; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23, 2010 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14451В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту меліси, який містить біологічно-активні речовини та є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом для вказаних видів морозива. The basis of the utility model tasked with improving the composition of aromatic ice cream or ice through the use of lemon balm extract, which contains biologically active substances and a new prescription flavoring ingredient for these kinds of ice cream.otherморозивоice creamекстракт мелісиextract of lemon balmприродні смакові та ароматичні компонентиis natural to taste and aromatic componentsкафедра технології молока і молочних продуктівСклад морозива ароматичного або льоду (Патент України на корисну модель № 55093)Other