Шаповалова, Наталія ПетрівнаРудавська, Марія ВолодимірівнаПавлишин, Маріанна Львівна2014-04-142014-04-142012Патент на корисну модель № 73692, МПК A23L 1/32. Спосіб виробництва зефіру / Шаповалова Н. П., РудавськаМ. В., Павлишин М. Л. ; заявник і патентовласник Н. П. Шаповалова, М. В. Рудавська, М. Л. Павлишин. – № u 2012 00819 ; заяв. 26.01.2012 ; опубл. 10.10.2012, Бюл. № 19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13946В основу корисної моделі, що заявляється, поставлено задачу розробити удосконалений спосіб виробництва нового зефіру з додаванням нетрадиційної для цього виробу сировини – ламідану та цикорлакту, з метою підвищення біологічної цінності нового продукту, зменшення вміст цукру у рецептурі, поліпшення смакових властивостей, кольору готового виробу, продовження граничного терміну придатності, надання продукту оздоровчого ефекту. Based poleznoy models zayavlyaemoho tasked razrabotat usovershenstvovannыy method of production of the new Zephyr with dobavlenyem netradytsyonnoy To do this yzdelyya raw materials - Lamydan and tsykorlaktu, with aim of povыshenyya Values byolohycheskoy new product CONTENT Reduction of sugar in the recipe, Improvement vkusovыh Properties Colour finished yzdelyya, continuation predelnoho Sroka hodnosty, predostavlenyya product improvingly effect.otherзефірламіданцикорлактгелеутворювачпіноутворювачстислий азотzefyrlamidantsikorlaktgelling agenta foaming agentcompressed nitrogenкафедра експертизи харчових продуктівкафедра експертизи харчових продуктівСпосіб виробництва зефіру (Патент на корисну модель № 73692)Other