Спосіб виробництва зефіру (Патент на корисну модель № 73692) - Шаповалова, Наталія Петрівна; Рудавська, Марія Володимірівна; Павлишин, Маріанна Львівна (My University, 2012)
В основу корисної моделі, що заявляється, поставлено задачу розробити удосконалений спосіб виробництва нового зефіру з додаванням нетрадиційної для цього виробу сировини – ламідану та цикорлакту, з метою підвищення біологічної цінності нового продукту, зменшення вміст цукру у рецептурі, поліпшення смакових властивостей, кольору готового виробу, продовження граничного терміну придатності, надання продукту оздоровчого ефекту. Based poleznoy models zayavlyaemoho tasked razrabotat usovershenstvovannыy method of production of the new Zephyr with dobavlenyem netradytsyonnoy To do this yzdelyya raw materials - Lamydan and tsykorlaktu, with aim of povыshenyya Values ​​byolohycheskoy new product CONTENT Reduction of sugar in the recipe, Improvement vkusovыh Properties Colour finished yzdelyya, continuation predelnoho Sroka hodnosty, predostavlenyya product improvingly effect.
Keywords: зефір; ламідан; цикорлакт; гелеутворювач; піноутворювач; стислий азот; zefyr; lamidan; tsikorlakt; gelling agent; foaming agent; compressed nitrogen; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра експертизи харчових продуктів