Сатурація безалкогольних та слабоалкогольних напоїв - Петрікей, Руслан Володимирович; Прохоров, Олександр Миколайович (My University, 2008)
Викладено основи процесу деаерації води та сатурації безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, розглянуто будову та принцип роботи принципово нової синхронно-змішувальної установки та методи інтенсифікації процесу сатурації.

Bases process water deaeration and carbonation of soft and alcoholic drinks, reviewed the structure and principle of operation of a new synchronous mixing plants and methods of intensifying the process of carbonation.
Keywords: синхронно-змішувальна установка; діоксид вуглецю; деаерація; насичення; сатурація; synchronous mixing carbonation unit; carbon dioxide; deaeration; saturation; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв