Бабич, Ірина МихайлівнаГречко, Ніна Яківна2014-12-252014-12-252014Бабич, І. Дослідження впливу оклейки на зміну вмісту фенольних речовин у виноматеріалах / Ірина Бабич, Ніна Гречко // Актуальні проблеми хімії та хімічної технології : всеукраїнська науково-практична конференція, 20–21 листопада 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 281-282.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19342У виноробстві фенольні речовини, та продукти їх перетворення активно впливають на смак, аромат, колір і прозорість виноматеріалів і вин. У результаті взаємодії фенольних речовин з білками з'являються продукти, які випадають в осад, що спричиняє помутніння вина, тому проводиться оклеювання желатином для виділення конденсованих форм фенольних речовин із вина. In wine phenolic substances and their transformation products actively influence the taste, aroma, color and transparency and wine tasting. The interaction of phenolic compounds with proteins appear foods that precipitate, causing turbidity of wine because gelatin glue is made to highlight the condensed form of phenolic compounds of wine.uk-UKдослідженняфенольні речовинивиноматеріалиresearchphenolic substanceswine materialsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження впливу оклейки на зміну вмісту фенольних речовин у виноматеріалахOther