Дослідження впливу оклейки на зміну вмісту фенольних речовин у виноматеріалах - Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна Яківна (My University, 2014)
У виноробстві фенольні речовини, та продукти їх перетворення активно впливають на смак, аромат, колір і прозорість виноматеріалів і вин. У результаті взаємодії фенольних речовин з білками з'являються продукти, які випадають в осад, що спричиняє помутніння вина, тому проводиться оклеювання желатином для виділення конденсованих форм фенольних речовин із вина.
Keywords: фенольні речовини; вино ігристе; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства