Прізвища - назви страв української національної кухні - Яременко, Світлана Андріївна (My University, 2014)
Довгий шлях свого становлення пройшло прізвище як особова назва, виникаючи у мові народу в різні періоди й маючи безпосередній зв'язок з його культурою, побутом, історією. Вони є специфічними для соціальних груп та прошарків, тому внутрішня їх форма вмотивовується відповідними твірними основами. Первісно кожне прізвисько і прізвище було чимось зумовлене і щось означало: завжди існувала якась підстава для того, щоб людині дати назву, яка мала б відрізняти її від інших. The long road of its development took place name as personal file name originating in the language of the people in different times and having a direct relationship with its culture, lifestyle and history. They are specific to social groups and layers, because of their internal form vmotyvovuyetsya respective generators bases. Originally named and each name was something caused by something meant there was always some reason to give a name to the man who had to distinguish it from others.
Keywords: назви страв; національна кухня; прізвища; names of the dishes; cuisine; names; кафедра гуманітарних дисциплін