Калькуляція собівартості в системі "директ-костинг" та в системі повного розподілу витрат на вироби ("абзорпшен-костинг") - Осадча, Ганна Григорівна; Степанюк, Алла Василівна (My University, 2015)
У статті розглянуто сутність процесу управління запасами. Охарактеризовано систему планування потреб матеріалів (MRP I), наведено алгоритм її роботи, ключові переваги та недоліки. Окреслено структурно-логічну схему роботи MRP-системи на виробничих підприємствах.
Keywords: організація обліку витрат; абзорпшен-костинг; собівартість; директ-костинг; валовий прибуток; маржинальний дохід; cost accounting; absorp-osting; cost; direct-boneing; gross profit; margin income; кафедра обліку і аудиту