Причини поширення тіньової економіки в Україні та засоби усунення державою позаринкових форм впливу на підприємницький сектор - Біла, Ірина Сергіївна; Швед, Тетяна Володимирівна (Біла, І. С. Причини поширення тіньової економіки в Україні та засоби усунення державою позаринкових форм впливу на підприємницький сектор / І. С. Біла, Т. В. Швед // Наукові праці НУХТ. - 2007. – № 23. – С. 84-87, 2007)
В даній статті розглядаються проблеми впливу тіньової економіки на підприємницький сектор України. Означена ситуація обумовлена недостатньо ефективною діяльністю держави та економічною інерцією державної політики, а також неправомірною та корумпованою діяльністю представників державних органів влади. У зв’язку з цим, спрямування державного регулювання на усунення негативних форм впливу на підприємництво видається незаперечним. This article is about the negative influence of shadow economy to the enterprise activity. The author assigns the main reasons of this phenomenon in Ukrainian economy. In this connection the role of the state regulation increase.
Keywords: тіньова економіка; державне регулювання; криміналізація суспільства; підприємницький сектор; shadow economy; state regulation; criminalization of the society; businessman’s sector; кафедра економічної теорії