Семенов, Олександр Михайлович2014-04-012014-04-012011Семенов, О. М. Удосконалення процесів пастеризаційної і стерилізаційної обробки харчової продукції і напоїв : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 "Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв" / Семенов Олександр Михайлович ; НУХТ. - Київ, 2011. - 21 c.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13597В дисертації представлено результати аналізу сучасного стану технологій пастеризаційної та високотемпературної стерилізаційної обробки продуктів харчування і напоїв, метою яких є забезпечення їх довгострокового зберігання. The results of analysis of the modern state of technologies of pasteurization and high temperature sterilization treatment of food and drinks stuffs are represented in dissertation, the purpose of which there is providing of their long-term storage.стерилізаціяупаковкамікроорганізмипродукціягеометричні параметритеплообмінsterilizationpackingmicroorganismsproductsgeometrical parametersheat exchangeУдосконалення процесів пастеризаційної і стерилізаційної обробки харчової продукції і напоїв