Кущ, Людмила ОлександрівнаУсатюк, Світлана ІванівнаТищенко (Усатюк), Олена Михайлівна2024-06-202024-06-202024Кущ, Л. Соняшникова олія збагачена пряно-ароматною сировиною / Л. Кущ, С. Усатюк, О. Тищенко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 92.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43547У тезах розглянуто питання використання нетрадиційної рослинної сировини для отримання біологічно цінних олій методом холодного пресування зі збереженням всього нутрієнтного потенціалу вихідної сировини. Запропонована технологія отримання рослинної олії, збагаченої біологічно активними речовинами червоного перцю, може бути рекомендована для впровадження у закладах ресторанного господарстваThis paper discusses the issue of using non-traditional plant raw materials to obtain biologically valuable oils by the cold pressing method while preserving all the nutrient potential of the raw materials. The proposed technology for obtaining vegetable oil enriched with biologically active substances of red pepper can be recommended for implementation in restaurant business establishmentsukпряно-ароматна сировинасоняшникова оліябіологічно активні речовинизаклади ресторанного господарстваspicy and aromatic raw materialssunflower oilbiologically active substancesrestaurant establishmentsкафедра експертизи харчових продуктівкафедра готельно-ресторанної справиСоняшникова олія збагачена пряно-ароматною сировиноюThesishttps://orcid.org/0000-0001-7554-0827https://orcid.org/0000-0001-9383-1898