Дослідження взаємодії Zr (IV) з твердофазним реагентом сульфоназо ІІІ та його аналітичне застосування - Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Іванова, Світлана Михайлівна (My University, 2008)
Досліджено комплексоутворення Zr(IV) з металохромним індикатором сульфоназо ІІІ (СФАЗ) у твердій фазі. Отримані кількісні характеристики складу і стійкості утворюваної сполуки. Результати використані для створення методики твердофазного спектрофотометричного визначення Zr(IV).

The sorption and complexing of Zr (IV) with the sulphonazo III in the solid phase has been considered. Quantitative characteristics of the compoundes stability has been obtained. The procedur for determining of Zr (IV) in the alloy has been discribe.
Keywords: комплексоутворення; визначення металів; іммобілізовані барвники; metal definition; immobilized dyes; кафедра харчової хімії