Визначення бродильної активності дріжджів по спирту і екстракту рефрактометричним методом - Рідкоус, Володимир Васильович (My University, 2018)
Доведена можливість використання аналітичних розрахунків і рефрактометричних вимірювань для експрес-методу знаходження вмісту етилового спирту і дійсного екстракту у зброджуваному суслі при визначенні бродильної активності дріжджів. The possibility of application of refraction method and analytical calculations for the purpose of determination of ethanol and real extract content in the fermented wort during determination of fermentative activity of yeasts has been.
Keywords: бродильна активність дріжджів; етиловий спирт; дійсний екстракт; показник коефіцієнта заломлення світла; рефрактометричний метод; fermentative activity of yeasts; ethanol; real extract; index of light refraction; refractometry; кафедра готельно-ресторанної справи