Шляхи покращення якості безглютенового хліба - Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович (My University, 2017)
Проведено аналіз напрямів покращення структурно-механічних показників якості безглютенового хліба. Встановлено доцільність використання амілолітичних ферментів для підвищення якості хліба для хворих для целіакію.
Keywords: целіакія; глютен; безглютенова дієта; хліб; гідроколоїди; ферменти; целиакия; безглютеновая диета; хлеб; ферменты; гидроколлоиды; сeliac disease; gluten; gluten-free diet; bread; hydrocolloids; enzymes; кафедра готельно-ресторанної справи