Бурлака, Тетяна ВасилівнаМалежик, Іван ФедоровичДубковецький, Ігор Володимирович2018-07-022018-07-022014Бурлака, Т. В. Дослідження сушіння культивованих грибів глива при різній відстані іч-випромінювачів / Т. В. Бурлака, І. Ф. Малежик, І. В. Дубковецький // Матеріали міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції, 4-5 грудня 2014 р. – Тернопіль, 2014. - C. 89-91.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27785Забезпечення населення у високоякісних продуктах харчування є проблемою всіх сучасних держав. В Україні недостатньо як вироблялись, так і виробляються окремі види продуктів для безперебійного цілорічного постачання їх населенню. У зв'язку з цим необхідно збільшити товарні ресурси і, насамперед продукти, що містять білкові речовини. Перспективними видами білковмісної рослинної сировини вважаються гриби. Зокрема гриби глива звичайна, вирощені в регульованих умовах. Глива звичайна є джерелом повноцінних білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, харчових волокон та мінеральних солей.грибисушінняпроцес сушінняглива звичайнарадіаційно – конвективний методінфрачервоні випромінювачігрибысушкапроцесс сушкивешенка обыкновеннаярадиационно - конвективный методинфракрасные излучателиmushroomsdryingdrying processglow ordinaryradiation-convective methodinfrared emittersкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДослідження сушіння культивованих грибів глива при різній відстані іч-випромінювачівThesis