Дослідження сушіння культивованих грибів глива при різній відстані іч-випромінювачів - Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович (My University, 2014)
Забезпечення населення у високоякісних продуктах харчування є проблемою всіх сучасних держав. В Україні недостатньо як вироблялись, так і виробляються окремі види продуктів для безперебійного цілорічного постачання їх населенню. У зв'язку з цим необхідно збільшити товарні ресурси і, насамперед продукти, що містять білкові речовини. Перспективними видами білковмісної рослинної сировини вважаються гриби. Зокрема гриби глива звичайна, вирощені в регульованих умовах. Глива звичайна є джерелом повноцінних білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, харчових волокон та мінеральних солей.
Keywords: сушіння грибів; глива звичайна; радіаційно-конвективний метод; інфрачервоні випромінювачі; drying; drying process; glow ordinary; radiation-convective method; infrared emitters; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв