Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВєрченко, Лідія Михайлівна2014-06-172014-06-172005Гусарук, Т. С. Вплив кристалічної структури вапняку на технологічні властивості вапняного молока / Т. С. Гусарук, Л. М. Вєрченко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 71-а наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 18-19 квітня 2005 р. – К.: НУХТ, 2005. – С. 7.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15250Дослідженням впливу кристалічної структури вапняків на технологічні властивості вапняного молока встановлено, що висока вихідна дисперсність вапняку сприяє одержанню вапна та водно-вапняної суспензії з розвиненою питомою поверхнею твердої фази, з підвищеною активністю вапна у вапняному молоці, збільшенню кількості гідроксиду кальцію, що розчиняється у вапняній воді та дифузійному соку при вапнуванні, та впливає на реологічні властивості вапняного молока. On technological properties of limewater it is set research of influence of crystalline structure of limestones, that high initial dispersion of limestone is instrumental in the receipt of lime and water-lime suspensions with the developed specific surface of hard phase, with the overactivity of lime in a limewater, to the increase of amount of gidroksidu of calcium which dissolves in a limewater and diffusive juice at liming, and influences on reologichni property of limewater.otherвапняквапняне молококристалічна структураlimestonecrystalline structurelimewaterкафедра технології оздоровчих продуктівВплив кристалічної структури вапняку на технологічні властивості вапняного молокаOther