Салюк, Анатолій ІвановичГавриленко, Михайло МиколайовичПоводзинська, Н. В.2012-12-032012-12-032001Салюк, А. І. Використання післядріжджової бражки як поживного середовища для культивування кормових дріжджів / А. І. Салюк, М. М. Гавриленко, Н. В. Поводзинська // Наукові праці Українського державного університету харчових технологій. - 2001. - № 10, Ч. 1. – С. 177-178.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3977Самою забрудненою частиною стічних вод є післядріжджова бражка, яка складає близко 76% загального стоку хлібозаводу (ХСК 8000-9500 мг 02/л). Одним з методів використання стоків дріжджових заводів як вторинної сировини є вирощування кормових дріжджів. Така схема дає подвійний ефект: зниження ХСК та отримання білкового препарату. В проведеній роботі для культивування використані адаптовані для данно виду стоку монокультури Pichia jadinii, Trichosporon cutaneum та Pichia guilliermodii і їх суміші. Вивчались основні показники ХСК, кількість біомаси та вміст в біомасі білку. Біосинтез здійснювався в періодичному режмі культивування у температурному діапазоні 30-32 С. The most contaminated part wastewater is pislyadrizhdzhova brazhku which is Technology 76% total runoff Bakery (COD 8000-9500 mg 02 / l). One method of using waste yeast from recycling plants are growing fodder yeast. This scheme allows a dual effect: reducing COD and getting protein drug. In work conducted for cultivation used adapted to Dunne runoff monoculture species Pichia jadinii, Trichosporon cutaneum and Pichia guilliermodii and mixtures thereof. Studied the basic parameters COD, biomass and biomass content in protein. Biosynthesis carried out in a periodic rezhmi cultivation in the temperature range of 30-32 C.otherпіслядріжджова бражкакультивування кормових дріжджівхлібопекарські заводизабруднення навколишнього середовищаутилізація стоківafter yeast brewcultivation of fodder yeastbakery plantspollutionrecycling of waste waterкафедра екології та екоменеджментуВикористання післядріжджової бражки як поживного середовища для культивування кормових дріжджівArticle