Олійник, Світлана ІванівнаКовальчук, Володимир Петрович2015-02-172015-02-172014Олійник, С. І. Визначання активності активного вугілля за лужністю водного настою у виробництві напоїв / С. І. Олійник, В. П. Ковальчук // Наукові праці ОНАХТ. - 2014. – Вип. 46, Т. 2. – С. 235–239.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19438Для проведення належного оперативного контролю під час сорбційного очищення води питної та водно-спиртових сумішей стандартизовано метод контролювання активності активного вугілля за лужністю водного настою. Впровадження національного стандарту ДСТУ 7417:2013 «Вугілля активне для лікеро-горілчаного виробництва. Метод визначання лужності водного настою» дасть змогу більш чітко визначати та контролювати ведення виробничого процесу, що сприятиме підвищенню ефективності роботи підприємств харчової промисловості. For the proper operational controls during the sorption of drinking water and water-alcohol mixtures standardized method of controlling the activity of activated carbon for water alkalinity infusion. The introduction of a National Standard 7417: 2013 "Coal active for liquor production. Method for determination of alkaline water infusion" will help to more clearly define and monitoring the conduct of the production process that will increase the efficiency of the food industry.otherвугіллялужністьактивністьвипробовуванняводний настійметрологічні характеристикиcarbonalkalinityactivitytestingwater infusionmetrological characteristicsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВизначання активності активного вугілля за лужністю водного настою у виробництві напоївArticle