Визначання активності активного вугілля за лужністю водного настою у виробництві напоїв - Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович (My University, 2014)
Для проведення належного оперативного контролю під час сорбційного очищення води питної та водно-спиртових сумішей стандартизовано метод контролювання активності активного вугілля за лужністю водного настою. Впровадження національного стандарту ДСТУ 7417:2013 «Вугілля активне для лікеро-горілчаного виробництва. Метод визначання лужності водного настою» дасть змогу більш чітко визначати та контролювати ведення виробничого процесу, що сприятиме підвищенню ефективності роботи підприємств харчової промисловості. For the proper operational controls during the sorption of drinking water and water-alcohol mixtures standardized method of controlling the activity of activated carbon for water alkalinity infusion. The introduction of a National Standard 7417: 2013 "Coal active for liquor production. Method for determination of alkaline water infusion" will help to more clearly define and monitoring the conduct of the production process that will increase the efficiency of the food industry.
Keywords: вугілля активоване; лужність водного настою; водопідготовка; лікеро-горілчане виробництво; liquor production; water treatment; activated carbon; alkalinity of the aqueous infusion; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства