Розвиток малих форм господарювання та забезпечення їх ефективного функціонування в Криму - Ляшенко, Ігор Володимирович (My University, 2004)
Дисертація присвячена розробці теоретичних і організаційноекономічних підходів до формування й ефективного функціонування малих форм господарювання в аграрній сфері. Розглянуто сутність фермерських, особистих господарств та інших форм малого сільського бізнесу з точки зору сукупності складових поняття "малі форми господарювання". Поглиблено класифікацію малих форм господарювання. Малі форми господарювання можуть бути класифіковані на виробничі, переробні, посередницькі, обслуговуючі і діючі в сфері сільського і зеленого туризму. The dissertation is devoted to development of theoretical and organizational - economic approaches to formation and effective functioning forms of managing in agrarian sphere. The essence of farmer, personal facilities and other forms of small rural business is considered from the point of view of set compound concepts " small forms of managing ". Classification of small forms of managing is profound. Small forms of managing may be classified on industrial, processing, intermediary, serving and working in sphere of rural and green tourism.
Keywords: малі форми господарювання; мале підприємництво; особисті господарства; фермерські господарства; сільський та зелений туризм; small forms of managing; small business; personal facilities; farms; rural and green tourism