Довготривалі флуктуації популяцій лісових гризунів у Канівському природному заповіднику - Задира, Світлана Володимирівна; Мякушко, Станіслав Анатолійович (My University, 2012)
На основі матеріалів 13-річних спостережень за популяціями рудої нориці та жовтогорлої миші Канівського заповідника розглянуто зміни показників, які характеризують інтенсивність популяційних процесів. Відмічені основні тенденції скорочення чисельності видів та дестабілізації їх динаміки. Main characteristic changes of population processes intensity in Myodes glareolus and Apodemus flavicollis in Kanev Nature Reserve were observed during 13 year term. Principal tendencies of along decrease in numbers and destabilization of population dynamics were noted.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; лісові гризуни; популяція; флуктуації; канівський природний заповідник; forest rodents; population; fluctuations; Kanev Nature Reserve