Романова, Зоряна МиколаївнаЗубченко, Виктор Сергеевич2014-05-202014-05-202007Романова, З. М. Магнітне поле як ефективний фактор інтенсифікації ферментативних процесів / З. М. Романова, В. С. Зубченко, К. Огородник // Харчова промисловість. — 2007. — Вип. 5. — С. 24-26.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14418Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на зростання активності ферментів солоду в процесі затирання зернопродуктів у пивоварінні. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля і тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла і покращання його якості. The results of the study of the effect of a constant magnetic field to increase the activity of enzymes in the malt mashing process in brewing grain products. The optimum value of the constant magnetic field intensity and the duration of its action to increase stability of beer wort and improve its quality.otherферментатигідролізмагнітне полезатираннясуслоfermentatyhydrolysismagnetic fieldmashingwortкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваМагнітне поле як ефективний фактор інтенсифікації ферментативних процесівArticle