Інгібування виробництва метану з курячого посліду сульфідами - Салюк, Анатолій Іванович; Жадан, Сергій Олександрович; Шаповалов, Євгеній Борисович; Тарасенко, Роман Анатолійович (My University, 2016)
Розглянуто інгібування сульфідами виробництва метану, а саме механізм інгібування, чутливість різних груп метаногенів, фактори, що його контролюють, адаптацію до інгібування сульфідами, джерела утворення сульфідів при метаногенезі курячого посліду та можливий ступінь інгібування. The inhibition of methane production by sulfides, namely the mechanism of inhibition, the sensitivity of different groups of methanogens, the factors controlling it, the adaptation to the inhibition of sulfides, the sources of sulfide formation during methanogenesis of chicken manure and the possible degree of inhibition are considered.
Keywords: кафедра харчової хімії; курячий послід; метанове бродіння; біогаз; інгібування; chicken manure; anaerobic digestion; biogas; inhibition; сульфіди; sulfides