Особливості застосування інвертних сиропів у технології морозива - Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2013)
Інвертні сиропи застосовують у технології морозива плодово-ягідного та ароматичного для часткової заміни цукру. Доведено, що ступінь заміни цукрози на інвертний цукор може бути розширений в діапазоні від 25 до 50 %. Також з’ясовано можливість застосування інвертного цукру при виробництві морозива на молочній основі із заміною цукрози до 75 %. Syrup used in ice cream technology of fruit and aromatic partial replacement for sugar. It is shown that the degree of substitution of sucrose to invert sugar can be expanded to range from 25 to 50%. Also clarified the applicability of invert sugar in the manufacture of milk-based ice cream with the replacement of sucrose to 75%.
Keywords: морозиво; ice cream; сироп; syrup; інверсія; inversion; кафедра технології молока і молочних продуктів