Вплив електромембранної обробки на мікробіологічну забрудненість дифузійного соку - Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна (My University, 2012)
В статті розглядається, що попередня обробка стружки електроактивованим водним розчином (ЕАВР) знижує вміст у дифузійному соку мезофільно аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ) та пліснявих грибів і дріжджів. Дані заходи дозволяють зменшити невраховані втрати сахарози і збільшити вихід готової продукції, та відмовитися від використання хімічних дезінфектантів, що підвищить екологічну безпеку бурякоцукрового виробництва.

In the article, which pre-processing chip elektroaktyvovanym aqueous solution (EAVR) reduces the diffusion juice content in the mesophilic aerobic and facultativeanaerobic microorganisms (MAFAM) and mold fungi and yeast. These measures reduce the unaccounted loss of sucrose and increase the yield of finished products and stop using chemical disinfectants, which will increase the environmental safety of sugar beet production.
Keywords: бурякова стружка; вилучення цукрози; дифузійний сік; мікробіологічне забруднення; електромембранна обробка; beet cossettes; extracting sacharose; diffusion juice; microbiological contamination; nourishing water; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу