Динаміка формування інноваційної активності підприємств методом нечіткої кластеризації - Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Коткова, Наталія Сергіївна (My University, 2012)
В статті наведено результати методичного підходу до прогнозування тенденцій в динаміці формування інноваційної активності підприємств з використанням нечіткої кластеризації та фокусування підприємств за векторами тиску з урахуванням їх ознак. In the article the author presents the results of the methodical approach to forecasting the trends in the dynamics of enterprises’ innovation activity formation with a usage of fuzzy clustering and enterprises focusing at pressure vectors considering their characteristics.
Keywords: cluster analysis; benchmark comparison; еталонне порівняння; кластерний аналіз