Неперервна освіта в системі вищих технічних навчальних закладів в контексті формування світоглядних і освітніх цінностей майбутніх фахівців - Смірнова, Єлизавета Сергіївна (My University, 2008)
У статті розкриваються складові системи неперервної освіти в Україні в період динамічної інтеграції в Європейську Співдружність, описуються основні фактори, умови цього процесу, а також визначаються роль і вплив навчання протягом всього життя на формування світоглядно-ціннісної системи майбутніх фахівців.

The paper covers the system of continuous training components in Ukraine within the period of dynamic integration into the European Union, describes major factors, conditions of this process, as well as defines the role and impact of training during the whole life period upon formation of future specialists’ outlook and personality values.
Keywords: неперервна освіта; професійна компетенція; емоційно-мотиваційний фактор; світоглядні та освітні цінності; майбутні фахівці; ринок праці; Continuous training; professional competence; emotional and motivation factor; outlook values; future specialists; labour market; кафедра іноземних мов професійного спрямування