Поліщук, Галина ЄвгеніївнаГрек, Олена ВікторівнаКоровіна, Н. В.2013-03-112013-03-112002Поліщук, Г. Є. Вивчення ролі емульгаторів у процесі стабілізації харчових штучних емульсій / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Н. В. Коровіна // Збірник наукових праць ХДАУ : Таврійський науковий вісник. – 2002. – № 23. — С. 262-265.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6781У сучасних умовах доцільно збільшувати об'єми виробництва продуктів високої якості за рахунок часткової або повної заміни молочного жиру рослинними оліями, оскільки вони мають підвищену харчову та біологічну цінність. Результатом проведеної науково-дослідної роботи є визначення найбільш ефективних емульгаторів різної природи та їх оптимальних концентрацій з метою одержання стійких та дрібнодисперсних штучних емульсій, На склад та спосіб одержання емульсій з метою їх подальшого використання у виробництві молочних десертів подано заявку на винахід. Використання штучних емульсій передбачене в розробленому авторами проекті нормативної документації на нові види молочних напоїв з оліями.uk-UKемульгаториемульсіїстабілізаціяполіненасичені жирні кислотистійкістьрослинні оліїemulsifieremulsionstabilizationpolyunsaturatedfattyacidssustainabilityvegetableoilsкафедра технології молока і молочних продуктівВивчення ролі емульгаторів у процесі стабілізації харчових штучних емульсійArticle