Стилістичні функції метонімії у постмодерністській прозі - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2016)
Українська проза ХХІ століття характеризується різнобічністю семантико-стильових пластів, свободою авторів у використанні мовних засобів. Український художній дискурс початку ХХІ століття відіграє важливу роль у дослідженні особливостей вторинних найменувань, їх стилістичних функцій, що і стало предметом нашого дослідження. Ukrainian prose of the 21st century is characterized by a diverse range of semantic-stylistic layers, freedom of authors to use linguistic means. The Ukrainian artistic discourse of the early twenty-first century plays an important role in the study of the features of secondary names, their stylistic functions, which became the subject of our study.
Keywords: вторинна номінація; метонімія; стилістичні функції; сучасна українська проза; secondary nomination; metonymy; stylistic functions; contemporary Ukrainian prose; кафедра гуманітарних дисциплін