Вакцина на основі Salmonella enterica як профілактика губчастої енцефалопатії у тварин - Писаренко, Павло; Пенчук, Юрій Миколайович (My University, 2014)
Одним із перспективних методів у лікуванні губчастої енцефалопатії великої рогатої худоби є оральна вакцинація на основі атенуйованого штаму S. enterica, яка створює активний імунітет в травному тракті -головному маршруті потрапляння багатьох пріонних агентів. One of the promising methods in the treatment of spongiform encephalopathy in cattle is an oral vaccine based on attenuated strain of S. enterica, which creates an active immunity in the digestive tract -Main route getting many prion agents.
Keywords: Salmonella enteric; губчаста енцефалопатія; вакцина; профілактика захворювань; spongiform encephalopathy; vaccine; disease Prevention; кафедра біотехнології і мікробіології