Іноваційний підхід в управлінні брагоректифікаційною установкою - Гриценко, Надія Георгіївна; Ладанюк, Анатолій Петрович (My University, 2016)
Для якісного та ефективного управління трьохколонною брагоректифікаційною установкою непрямої дії запропоновано комплексне рішення, що полягає у взаємовигідному використанні робастного та нейрон-мережного методів керування, який обирається підсистемою підтримки прийняття рішень (ПППР) залежно від оцінки виробничої ситуацій та критеріїв керування. ПППР проводить аналіз виробничої ситуації з урахуванням існуючих ресурсів та обмежень технологічного характеру, оперативно реагує на зміну зовнішніх збурень, приймає рішення по вибору метода керування, що буде ефективним за даних умов. For quality and efficient management trohkolonnoyu brahorektyfikatsiynoyu installation indirect action proposed a comprehensive solution that is mutually beneficial use of robust and neuron-network management methods, elected decision support subsystem (DSS) depending on the evaluation criteria of production management and control. DSS analyzes the production situation taking into account existing resource constraints and technological character and responsive to changing external disturbances, decides on the choice of control method that would be effective under these conditions.
Keywords: брагоректифікаційна установка; енергоємність; робастне керування; умови невизначеності; grout rectification installation; energy; robust control; conditions of uncertainty; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка