Шеманська, Євгенія ІванівнаОсейко, Микола Іванович2012-06-132012-06-132009Шеманська, Є. І. Використання спектрометричних методів для дослідження фосфоліпідних продуктів / Є. І. Шеманская, М. І. Осейко // Вісник НТУ ХПІ. - 2009. - № 8 – С. 8–14.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1356Визначено показники складу та якості вітчизняних фосфоліпідних продуктів, що отримані з рослинних олій. Досліджено екстракти фосфоліпідів (концентрат, емульсія). Характерне поглинання фосфоліпідів доцільно використати для методів їхньої ідентифікації та визначення фосфоліпідів, меланофосфоліпідів і аналізу продуктів, що містять фосфоліпіди.The indexes of the composition and quality are studied of phospholipids products which are received from vegetable oils. The extracts phospholipids are investigated (concentrate, emulsion). It is expedient to use characteristic absorption of phospholipids for the methods of the identification and determination of phospholipids, melanophospholipids and analysis of products which contain of phospholipids.otherспектрометричні методидослідженняфосфоліпідні продуктиspectrophotometry methodsresearchphosphotide foodsкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівВикористання спектрометричних методів для дослідження фосфоліпідних продуктівArticle