Теоретико-методичні засади удосконалення податкового регулювання підприємницької діяльності (на прикладі підприємств м. Ніжина та Ніжинського району Чернігівської області) - Жарко, Роман Петрович (My University, 2006)
Дисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних питань удосконалення податкового регулювання підприємницької діяльності. Розглянуто теоретико-методичні засади розвитку підприємництва та оподаткування, досліджено сутність податків та їх функції, обґрунтовано класифікацію останніх за ознаками прямого відношення до суб’єктів податкових відносин і за характером виникнення. Диссертация посвящена исследованию теоретических, методических и практических аспектов усовершенствования налогового регулирования предпринимательской деятельности. The dissertation is devoted to the study of theoretical, methodological and practical issues of the improvement of tax regulation for business activity. Theoretical and methodological bases of the development of entrepreneurship and taxations, as well as, the essence of the taxes and their functions are examined and studied. The classification of the last mentioned according to their direct relations to the subject of tax relations and on the nature of the origin, is motivated.
Keywords: підприємництво; розвиток; податки; податкове регулювання; податкова система; податкове навантаження; entrepreneurship; development; tax; tax regulation; tax system; tax burden