Полумбрик, Максим Олегович2013-03-042013-03-042008Полумбрик М. О. Харчові продукти из низьким глікемічним індексом у дієтотерапії хворих на ожиріння / М. О. Полумбрик // Международный зндокринологический журнал. – 2008. – № 5 (17). – С. 81–83.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6691На основі концепції глікемічного індексу детально розглянуті питання використання різних вуглеводів у дієтотерапії ожиріння. Показано, що в кондитерських виробах часткове заміщення цукру на суміш цукрозамінників із різними функціональними властивостями приводить до значного зменшення глікемічного індексу та глікемічного навантаження. Отримані вироби є перспективними функціональними харчовими продуктами для хворих на ожиріння. Application of the different carbohydrates in dietotherapy of obesity was discussed on the basis of low glycemic index concept. It was shown that partial substitution of sucrose for alternative sweeteners in confectionary food products leads to significant decreasing of glycemic index and glycemic load values. These products can be the perspective and functional food for the patients with obesity.otherожирінняглікемічний індексцукрозамінникифункціональні харчові продуктиobesityglycemic indexsweetenersfunctional food productsкафедра екології та екоменеджментуХарчові продукти из низьким глікемічним індексом у дієтотерапії хворих на ожирінняArticle