Спосіб отримання кисломолочного напою (Патент на винахід № 109217) - Грек, Олена Вікторівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михайлюк, Ірина Юріївна (My University, 2015)
Винахід належить способу отримання кисломолочного напою, який передбачає підготовку знежиреного молока, заквашування кефірною закваскою та сквашування, охолодження, фасування і визрівання готового продукту, причому в процесі складання суміші вносять молочну сироватку у кількості 34-36 % та додають молочний білок "Рготіїк 702 В" в кількості 0,48-0,52 % від маси суміші. The invention relates a process for milk drinks, which provides training skim milk, kefir sourdough fermentation and fermentation, cooling, ripening and packaging of the finished product, and in the process of drafting a mixture of whey made in quantity and add 34-36% milk protein "Rhotiyik 702 B" in an amount of 0,48-0,52% by weight of the mixture.
Keywords: кисломолочний напій; milk drink; молочний білок; milk protein; кафедра технології молока і молочних продуктів