Обґрунтування принципових основ способу розділення і виділення домішкових оптично активних ізомерів ефірних олій як ароматоформуючих складових натуральних ароматизаторів - Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович; Силка, Ірина Миколаївна; Чепель, Наталія Василівна (My University, 2011)
У статті представлено результати теоретичних досліджень з розроблення способу розділення та виділення оптичних ізомерів ефірних олій з метою дослідження їхніх органолептичних та фізико-хімічних показників та використання у технологіях натуральних ароматизаторів. The article presents the theoretical research results on developing of separation and isolation method for essential oil optical isomers in order to investigate their organoleptic, physical and chemical parameters and use in natural flavourings technology.
Keywords: оптичні ізомери; ефірні олії; спосіб розділення та виділення; натуральні ароматизатори; Optical isomers; essential oils; separation and isolation method; natural flavouring; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції