Житлова забудова Києва наприкінці 1920х - у 1930і роки в системі соціальної ієрархії сталінської доби - Береговий, Сергій Ігорович (My University, 2018)
Зі згортанням ринкових відносин наприкінці НЕПу, різким зростанням темпів індустріалізації і урбанізації в містах, у Киеві зокрема гостро постала житлова проблема. Масове будівництво і розподіл житла стають державною політикою, ефективними засобом впливу на людину. Вибудовується нова суспільна ієрархія в системі якої матеріальні блага даровані державою стають формою особистої залежності, умовою лояльності до влади врешті засобом панування тоталітарної системи над особистістю.
Keywords: житлова забудова; Київ; соціальна ієрархія; сталінізм; residential building; Kyiv; social hierarchy; stalinism; кафедра гуманітарних дисциплін