Формування наукової складової підготовки фахівців напряму 6.051301 «Хімічна технологія» - Подобій, Олена Валеріївна; Бондаренко, Світлана Петрівна (My University, 2014)
Сучасний світ стрімко розвивається і вимагає постійно вносити корективи в класичні структурно-логічні схеми підготовки фахівців. Хіміки XXI ст. повинні бути ерудовані, обізнані і всебічно розвинуті люди зі знанням іноземної мови. Хімія вже багато років поспіль є пріоритетним напрямком розвитку країн-членів ЄС. Тому, враховуючи вкрай високі вимоги до хіміків-технологів, НУХТ розробив концепцію формування компетенції цих фахівців із врахуванням галузевих стандартів вищої освіти (ГСВО), на основі компетентнісного підходу, як необхідного етапу на шляху реформування системи освіти в Україні. The modern world is fast paced and requires constant adjustments in classical structural logic training. Chemists XXI century. to be erudite, knowledgeable and fully developed people with knowledge of foreign languages. Chemistry for many years is a priority of the EU Member States. Therefore, given the extremely high demands on chemical engineer, developed the concept of NUFT competence of experts with regard of education standards (HSVO) on the basis of competence approach as a necessary step towards reforming the education system in Ukraine.
Keywords: хімічна технологія; якость знань; структурно-логічні схеми; chemical technology; structural logic; quality of knowledge; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра харчової хімії