Синтез та вивчення антиоксидантної активності 6- та 7-гідрокси-3-арилкумаринів - Бондаренко, Світлана Петрівна; Фрасинюк, Михайло Сергійович; Хиля, Володимир Петрович; Пантелеймонова, Т. М.; Безверха, І. С. (My University, 2012)
Синтезовано ряд заміщених 6- та 7-гідрокси-3-арилкумаринів та вивчено їх антиоксидантну активність в умовах in vitro. На основі даних біологічних досліджень відібрано сполуки, перспективні для подальшого розширеного вивчення в якості антиоксидантних засобів. A number of substituted of 6- and 7-hydroxy-3-aryl coumarins were synthesized and tested for antioxidative activity in vitro. Some compounds were selected as promise for further preclinical investigation as antioxidant drugs by means of their biological research.
Keywords: кумарин; антиоксидантна активність; твін 80; малоновий діальдегід; барбітурова кислота; antioxidative activity; tween 80; malonaldehyde; barbituric acid; кафедра харчової хімії