Виробництво прянощів в Україні: об’єми та шляхи використання - Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина Володимирівна (My University, 2021)
Робота присвячена дослідженню ринку прянощів України. Проаналізовано об’єми експорту та імпорту прянощів Представлені ароматичні сполуки пряних рослин, які визначають їх смак та аромат, а тому впливають на ринок прянощів. Описані перспективні напрямки для більших обсягів виробництва та розвитку даної галузі харчової промисловості в Україні. The work is devoted to the study of the spice market of Ukraine. The volume of exports and imports of spices is analyzed. Aromatic compounds of spicy plants are presented, which determine their taste and aroma, and therefore affect the spice market. Perspective directions for larger volumes of production and development of this branch of food industry in Ukraine are described.
Keywords: кафедра технології консервування; прянощі; ринок України; переваги прянощів; spices; market of Ukraine; benefits of spices