Торговельно-економічна діяльність Ніжинського Грецького братства у ХVІІ-ХІХ ст. - Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2018)
Наукова стаття присвячена торговельно-економічній діяльності Ніжинського грецького братства. Вивчено основні напрямки внутрішньої та зовнішньої торгівлі ніжинських греків, асортимент їхніх товарів. Досліджено правовий статус і привілеї грецьких купців на теренах України. На сучасному етапі розвитку української незалежної держави актуальним залишається завдання всебічного розвитку національних меншин в Україні. The scientific article is devoted to trade and economic activity of the Nizhyn Greek brotherhood. The main directions of domestic and foreign trade of the Nizhyn Greeks, assortment of winter goods are studied. The legal status and privileges of the Greek merchants in the territory of Ukraine are investigated.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; грецьке братство; економіка; діяльність; торгівля; greek brotherhood; economuks; activity