Сушильна установка з псевдозрідженим шаром (патент на корисну модель № 131050) - Шковира, Альона Вікторівна; Пономаренко, Віталій Васильович; Якобчук, Роман Леонідович (My University, 2019)
Сушильна установка з псевдозрідженим шаром, що складається з верхньої, середньої сушильних камер і нижньої охолоджувальної, перфорованої решітки з вирізом, привідного валу з лопатями, пристроїв завантаження та вивантаження продукту, патрубків підведення та відведення теплоносія, яка відрізняється тим, що на привідному валу в сушильних камерах додатково встановлено конічну обичайку вершиною до перфорованої решітки.A fluidized bed dryer consisting of an upper, medium drying chamber and a lower cooling, perforated grille with a cutout, a driven shaft with blades, loading and unloading devices for the product, supply and discharge nozzles of the coolant, characterized in that on the drive shaft in the drying The cameras additionally installed a conical shell top to the perforated lattice.
Keywords: сушарка; dryer; псевдозріджений; fluidized; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування