Управління випарною установкою в умовах невизначеності: інтелектуалізація прикладних функцій - Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь Дмитрович; Школьна, Олена Валентинівна (My University, 2015)
У статті розглянуто питання формування нового сучасного підходу до автоматизації випарної установки цукрового заводу. Новий підхід характе ризується поєднанням традиційних методів автоматичного регулювання окремих технологічних змінних з новими методами системного аналізу й наданням системі регулювання інтелектуальних функцій, що значно підвищує якість процесу керування та призводить до зменшення енерговитрат. Використано ентропійний підхід, проаналізовано можливості застосування спеціальних регуляторів та інтелектуальних методів.
Keywords: випарна установка (цукрове виробництво); evaporation plant (sugar production); інтелектуальний регулятор; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка