Використання рисового борошна в технології безглютенового хліба - Михонік, Лариса Анатоліївна; Грищенко, Анна Миколаївна (My University, 2017)
В статті наведено результати досліджень впливу рисового борошна на показники якості безглютенового хліба, виготовленого з суміші картопляного і кукурудзяного крохмалю. Встановлено доцільність використання 30 % рисового борошна, замість маси крохмалю. Відмічено позитивний вплив рисового борошна на органолептичні показники готових виробів, поліпшення їх хімічного складу. The article presents the results of studies on the influence of rice flour on the quality of gluten-free bread made from a mixture of potato and corn starch. The expediency of using 30% rice flour, instead of starch mass, has been established. The positive effect of rice flour on the organoleptic characteristics of bread and improvement of it chemical composition are noted.
Keywords: целіакія; безглютеновий хліб; рисове борошно; якість хліба; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; celiac disease; gluten-free bread; rice flour; the quality of bread