Сердюк, Дмитро СергійовичМоторін, Юрій ОлександровичБандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаМиколів, Іван Михайлович2017-06-152017-06-152017Дослідження вмісту фенольних сполук в пряно-ароматичній сировині / Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик, Д. Сердюк, Ю. Моторін, І. М. Миколів // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 83-а міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. – К., 2017. – Ч.1. – С. 367.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25545Біологічно-активні речовини пряно-ароматичної сировини представлені різними класами, серед яких важливу роль відіграють фенольні сполуки. Вони містять велику кількість гідроксильних груп, що дозволяє їм проявляти антиоксидантні властивості, поглинати атомарний кисень, нейтралізувати вільні радикали та зупиняти ланцюгові реакції. Biologically active substances aromatic raw materials are various classes, among which are important phenolic compounds. They contain large amounts of hydroxyl groups, allowing them to exhibit antioxidant properties, atomic oxygen absorb, neutralize free radicals and stop the chain reaction.uk-UKпрянощіspicesфенольні сполукиphenolic compoundsкафедра технології молока і молочних продуктів‎кафедра технологічного обладнання та комп′ютерних технологій проектування‎Дослідження вмісту фенольних сполук в пряно-ароматичній сировиніArticle