Вдосконалена установка дослідження процесу танення льоду на вертикальній циліндричній поверхні - Грищенко, Роман Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Форсюк, Андрій Васильович; Засядько, Ярослав Іванович (My University, 2014)
На сучасному етапі технологічного розвитку більшості підприємств, де має місце значне коливання теплового навантаження холодильної установки, з метою зменшення енергетичних затрат на виробництво холоду, а для нових підприємств - встановленої потужності холодильного обладнання, використовують акумулятори холоду. Використання останніх дозволяє суттєво економити обігові кошти підприємств, що витрачаються на оплату електроенергії. At the present stage of technological development of the majority of firms with a place significant fluctuations in heat load the refrigeration unit, in order to reduce energy costs for production of cold, and for new businesses - installed capacity of refrigeration equipment using batteries cold. Using the latest way to significantly save running costs companies spent on electricity costs.
Keywords: технологічний розвиток; холодильні установки; танення льоду; technological development; chillers; melting ice; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки