Моделювання баз даних засобами CASE - технології ERWIN - М'якшило, Олена Михайлівна (My University, 2008)
Конспект лекцій присвячено послідовному опису створення моделі реляційної бази даних в середовищі CASE – засобу ERWIN. В процесі побудови моделі розглянуто типи зв’язків та залежностей між сутностями, правила нормалізації та правила підтримки цілісності даних. Частина лекцій присвячена запитам до баз даних Наведено приклади розробки тригерів підтримки цілісності даних. Конспект складається з 16 лекцій, які розбито на три модулі. До кожного модуля сформовано тестове завдання. У додатках наведено задачі на формування запитів до БД, а також приклад моделі БД для відділу постачання буряка цукрового заводу.

Abstract Summary of lectures devoted to the description of a serial model of a relational database environment, CASE - tools ERWIN. In the process of constructing the model considered types of relationships and dependencies between entities, normalization rules and regulations to maintain data integrity. Part of the lecture is devoted to database queries. Examples of the development of triggers to support data integrity. Summary consists of 16 lectures, which are divided into three modules. Each module is formed test task. The Appendix presents challenges for querying the database, as well as an example of a model database for the supply of beet sugar factory.
Keywords: запити до бази даних; database queries; ERWIN; модель бази даних; database model; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки