Дослідження адсорбційних властивостей целюлози при очищенні цукрового сиропу - Пастушенко, Ігор Миколайович; Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2014)
Порівняння адсорбційної здатності досліджених зразків целюлози при очищенні цукрових сиропів свідчить про переваги шунгіту. Проте, для більш якісного очищення сиропів бурякоцукрового виробництва перед адсорбером можна додавати целюлозу як фільтрувальний і адсорбційний матеріал. Comparison of adsorption capacity of the samples in the purification of cellulose sugar syrups evidence of benefits Shungites. However, for better purification manufacture of beet sugar syrup to the absorber can be added as a cellulose filter and adsorption material.
Keywords: очищення цукрових сиропів; адсорбція; цукрове виробництво; purification of sugar syrups; adsorption; sugar production; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв