Вітряк, Оксана ПавлівнаПрибильський, Віталій ЛеонідовичГригоров, Юрій Григорович2012-12-282012-12-282001Вітряк, О. П. Медико-біологічні дослідження оздоровчого напою «Віталон» / О. П. Вітряк, В. Л. Прибильський, Ю. Г. Григоров // Наукові праці УДУХТ. - К., 2001. - № 10. - С. 9.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5151Напій бродіння «Віталон», згідно нормативно-технічної документації, одержують шляхом зброджування сусла культурою мікроорганізмів Medusomycesgisevii V, до складу якої входять дріжджі ZigosaccharomycesfermentatiVта оцтовокислі бактерії AcetobacterxylinumV. Аналіз отриманих клініко-біохімічних та мікробіологічних матеріалів дозволяє визнати, що досліджуваний напій виявляє певну біологічну дію на організм людини, сприяє поліпшенню його функціонального стану, зокрема мікробної флори кишечнику, нормалізує його діяльність і не має при цьому побічного негативного ефекту. Результати досліджень дозволяють зробити висновок про його активну оздоровчу дію.Drinkfermentation "Vitalon" accordingtotechnicalstandards, producedbyfermentationofwortculturemicroorganismsMedusomycesgisevii V, whichincludesyeastZigosaccharomycesfermentati V andaceticacidbacteriaAcetobacterxylinum V. Analysisofclinical, biochemicalandmicrobiologicalmaterialsallowstorecognizethatthestudyreveals a certainbeveragebiologicaleffectonthehumanbody, improvesitsfunctionalstate, includingmicrobialfloraofthegut, normalizeitsoperationsandhasthusadversesideeffects. Studiessuggesthisactiverecreationalaction.otherактивна оздоровча діяactive recreational actionчиста культура мікроорганізмівклініко-біохімічні матеріалиpure culture of microorganismsclinical and biochemical materialsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваМедико-біологічні дослідження оздоровчого напою «Віталон»Article