Методичні підходи до оцінки інноваційної політики підприємств спиртової промисловості - Лановська, Галина Іванівна; Говорушко, Тамара Андріївна (My University, 2013)
Монографія присвячена вивченню та вдосконаленню понятійно-категоріального апарату теорії інноватики та визначено роль інноваційної політики підприємства, інноваційної стратегії і тактики; дослідженню існуючих типів інноваційної політики та вдосконаленню підходів до систематизації складових інноваційної політики за напрямками формування; запровадженню методичних підходів до кількісної оцінки інноваційної політики підприємства; розгляду структурних елементів моделі взаємодії складових інноваційної політики, та їх взаємозв’язок з урахуванням життєвих циклів інновації; проведенню всебічної інтегральної оцінки інноваційної політики досліджуваних підприємств спиртової промисловості за допомогою використання загального інтегрального показника, який акумулює оцінку всіх складових інноваційної політики, визначено межі та критерії, що дозволило зробити диференціацію рівнів існуючої інноваційної політики; розробці методичних підходів до визначення типу інноваційної політики з урахуванням загального інтегрального показника та показника ринкової позиції підприємств спиртової промисловості.Монографію призначено для студентів, магістрантів, аспірантів вузів економічних спеціальностей, наукових робітників, а також для спеціалістів підприємств, що займаються формуванням інноваційної політики підприємства. Monograph devoted to the study and improvement of concepts and categories of the theory of innovation and the role of innovation policy enterprise innovation strategy and tactics , research existing types of innovative policies and approaches to improve the systematic component of innovation policy in areas of formation , the introduction of methodological approaches to quantify the innovation policy of the company , considering the structural elements of the model of interaction of innovation policy and their relationship based on life cycle innovation, a comprehensive integrated assessment of innovation policy sampled enterprises alcohol industry by using a general integral index , which accumulates evaluation of all components of the innovation policy defined limits and criteria that led to the differentiation of existing levels of innovation policy , the development of methodological approaches to determine the type of innovation policy , taking into account the total integral index and the index of the market position of enterprises alcohol industry. This monograph is intended for students, undergraduates , graduate students of economic specialties of universities , research workers and specialists for companies engaged in the formation of innovative enterprise policy.
Keywords: інноваційна політика підприємства; enterprise innovation policy; маркетинг інновацій; marketing innovation; політика в галузі науково-дослідницьких і дослідно-конструкторських робіт; policies research and development activities; політика структурних змін; policies of structural changes; технічна політика; technical policy; інвестиційна політика; investment policy; кафедра фінансів